Jun 17, 2011

TERIMALAH INI


bismillahirrahmanirrahim..


Assalamu'alaykum wbt..
Salam ukhuwwah wa mahabbah buat sahabat smua..
Bertemu kerna Allah kita jua di sini..
Subhanallah..maha suci ALLAH..
terlalu banyak dosa yang hamba lakukan..
terima taubatku ya ALLAH..Allahuakbar..
selamat beribadat dan bermuhasabah sahabat2..
yang baik itu segalanya dr ALLAH..
dan yg buruk itu dari diri ana sndiri..
salam mawaddah...

Sudah hampir setengah tahun tidak membisik di blog ini, agak bersawang rasanya. maaf kepada kalian. baru ada kesempatan. syukran sebab bagi sokongan. Alhamdulilah. : )

‎; Jangan kau sangka tudungku ini tanda alimnya diriku, aku juga sepertimu yang mencari-cari sinar cahaya, buat menerangi sepanjang perjalanan. Tudungku ini bukan sekadar menutupi, tetapi melindungi juga mengingatkan diri, menjaga gerak geri. Kerana akhlak itu bunga diri dan
kerana yang tertutup itu lebih indah.

tolong, dan tolong jangan ingat ana alim. Allah! ana sedang cuba untuk memperbaiki diri ana yang ana rasa sangat jahil. tolong bantu ana.

ana rasa ana belum berubah sepenuhnya..
tapi ana ingin berubah!
so kepada kawan2 yang kata ana ni hiprokit..
sebab ap?
biar ana jawab untuk anda..
mungkin korang lihat ana lain betul kan?
dunia internet dan realitinya?
ye ana mengaku tapi bagi ana setiap manusia 2 tidak sempurna~
meh sni ana nk nyanyi lagu yuna,,

Aku manusia lemah selalu terjatuh
Berbeda aku dari mu
Kau berdiri teguh
Aku serba tiada aku kekurangan
Dan bila kau tiba aku hilang dari kewujudan


mungkin luaran ana nampak kasar dan ganas*itu memang kenyataan*
tapi dalaman tidak.. seperti di myspace,friendster,tagged,facebook dan blog.. ana sering keluarkan ayat2 yg ana rasa anda tak percaya yang orang sekasar dan seganas ayat mengeluarkan ayat2 berbunga..tapi bagi yg dh knl ana itu dia amat memahami ana.. syukran UNTUKMU!ana menghargainya sgt..ana sangat sayang kamu*!! kepada beliau.. ana xksh anda nk ckp ana ap.. ana mngaku ana pnh bwt dosa,maksiat..:) tapi diri ini mahu berubah,, diri ini hanya insan biasa,, yang ingin menyusuri jalan dari hari ke hari walaupun banyak dugaan yang harus ditempuh..dan ana mengaku yang ana tidak secantik anda..tapi ana bersyukur..alhamdulilah..:)ana tidak pernah lupa sama sekali kata2 yang pernah anda lemparkan kepada ana..YA ALLAH..hebat sungguh ujian yang kau berikan pada diriku yang lemah ini..syukran atas kata2 itu dan banyak lagi.. ana xsanggup untuk tulis disini.. biarlah kata2 dari pada anda terus terkubur di hati ini.. disini ingin ana nyatakan yang ana bukanlah gadis lembut idaman lelaki!!!!.. kepada kamu,,kamu,,dan kamu.. maap andai ana telah menyakiti hati kamu.. diri ini tidak berniat untuk menyakitkan hati kalian.. kepada yang ana telah tolak.. maap.. tolak ap?biarlah menjadi tanda tanya~syukran jazilan..

Ana hanya seorang gadis biasa yang masih mencari sahibah sejati dan sejiwa yang sanggup menempuh pelbagai halangan dunia.. Ana hanya seorang gadis biasa yang perlahan-lahan menyusuri jalanan berliku penuh dengan simpang-siur duniawi mencari-cari tiang untuk berpaut agar aku terus utuh berdiri atas landasan yg benar disisi-Nya..

post lain akan menyusul selepas ini.


No comments: