May 28, 2010

PERJALANAN MASIH JAUH


bismillahirrahmanirrahim..


Assalamu'alaykum wbt..
Salam ukhuwwah wa mahabbah buat sahabat smua..
Bertemu kerna Allah kita jua di sini..
subhanallah..maha suci ALLAH..
terlalu banyak dosa yang hamba lakukan..
terima taubatku ya ALLAH..Allahuakbar..
selamat beribadat dan bermuhasabah sahabat2..
yang baik itu segalanya dr ALLAH..
dan yg buruk itu dari diri ana sndiri..
salam mawaddah...

27.05.2010
khamis..
alhamdulilah selesai sudah imtihan pelajar2 pra-U atas..
sekarang masa untuk tawakal dan berdoa..
alin doakan agar keputusan kita semua nanti cermerlang..
insya-Allah..
amiin..

sampai sekolah saja nampak junior tengah ambil tandatangan senior..
ouh..kerana kami senior yang baik hati..
kami dengan senang hati untuk memberikan tandatangan kami..
tapi kecewa kerana ada segelintir pelajar junior lelaki yang mempunyai EGO yang sangat tinggi..
mereka dengan sikap yang kurang sopan..
ouh terkilan kami..
mereka sepatutnya bersyukur kerana mendapat senior seperti kami..
kami tidak cerewet untuk menyumbangkan tandatangan kepada kalian SEMUA!..
hanya Allah saja yang tahu..
tapi alhamdulilah kerana kami masih lagi bersabar..
alin tanpa segan silu terus saja memberikan kepada yang datang tanpa meminta sesuatu dari kalian,,
kalian mahu tahu tidak?
tahun lepas kami sukar untuk mendapat tandatangan daripada senior sebelum membuat sesuatu yang diarahkan oleh mereka..seperti menyanyi.menari.macam2 lagi..
tahun ini kamu sangat BERUNTUNG..
selesai perhimpunan kami masuk kelas..
berhenti seketika untuk junior mengambil tandatangan senior..

masuk kelas je masing2 buat kerja sendiri..
padahal pukul 8 nanti ada exam muet..
betul2 steady mereka semua..
termasuk alin..hee..
sempat layan cerita korea 2..
tepat pukul 8 exam bermula..huhu..
tak pernah dibuat orang bila exam reading dan writing disatukan!
hee..atas permintaan kami juga..
3 jam jawab kertas tu..

alhamdulilah selesai imtihan kami..
kerana perut masing2 dah berbunyi..
kami semua mengambil keputusan untuk ke kantin..
dalam perjalanan ke kantin pula terpaksa berhenti untuk memberikan tandatangan kepada junior2 kami..
sampai kantin beli makanan..[hanya makan kuih]
masa 2 terkejut sebab nampak ramai pelajar junior serbu kantin!
kami terima kedatangan mereka dengan baik..
masa makan sambil menurunkan tandatangan di atas kertas..hee..
tapi malangnya sekali!!
kami rancak menurunkan tandatangan..
tiba2..azza cakap..
korang makan karipap ea?
alin jawab ha.a.nape azza?
karipap dan BASI..
ouh..tidak..
Ya Allah..kerana terlalu lapar dan sibuk menurunkan tandatangan kepada junior..
kami main makan saja makanan yang sudah basi itu,,hee..
kelakar je..junior lak senyum2..xpe2..:)

naik kelas saja ada latihan untuk minggu orentasi minggu depan selama 1 minggu..
semoga ia berjalan dengan lancar..
kerana kepenatan dan tiada sapa yang nak ambil alin..
alin buat keputusan untuk tunggu mak ambil nanah..
masa 2 mengigil2 sebab kelaparan dan sakit perut..
keluar sekolah jer..
alin dengan shikin pergi beli pisang goreng,,
alhamdulilah rezeki kami berdua..
hampir 2minggu tunggu makcik 2 jual..hee..
patah balik sekolah..makan kat sekolah..
rancak berbual dan makan..
ustazah azura berhentikan kereta depan kami..
dan ingin menumpangkan kami ke rumah..
alin tak mahu susahkan sapa2..tapi ustazah suwuh naik..
naik la..

balik2 saja terus on9 sebab nak masukkan gambar..
on9 facebook..
ada beberapa mesej..
ambil keputusan baca mesej daru junior dulu..

[kak azlin..huhu t jgn lh dera .... truk2 sgt ye..dh lh .... sorg je dak mlu dlm kls ???..bagi kelonggaran ye kat ...:p ]
2 mesej beliau..

alin balas..
salam..ouh sayangku..insya-Allah..hee..syg ....!:)

minggu orentasi bukan minggu mendera la sayang..

2 je kot post untuk kali ini..penat sudah..hee..

alin gembira bersama kamu semua sayangku!



4 comments:

Nana Farhanah said...

:)) salam, cantik belog kamu.. comei!sy suke..and byk ayat yg ingatkan diri ni..post ni sy suke juga..thanks kamu for sharing! :))
slmat berkarya lagi ye!hee

Nana Farhanah said...

assalam..cantik belog kamu..post ini pun sgt bes bace :))
trima kasih for sharing!
slmt brkarya lagi shbt.. :))

Nana Farhanah said...

assalam..cantik belog awk, dan post ni sy suke :))
byk ayat2 muhasabah utk gadis remaja yg bru mmbesar..
trima kasih brkongsi..
:))

Cik Cahaya Kasih Ilahi said...

salam..syukran nana..terharu..apa2 pun blog ini ikhlas luahan hati seorang hambaNya yang masih bertatih mencari redhaNya..dulu ana stop meluahkan tapi suatu ketika itu bila rasa kenangan lalu datang baru ana meluah semula..kisah lalu itu hanya kenangan saja..Allah tahu apa yang terbaik untuk hambaNya..:))